Palliatieve zorg aanvragen?

Afscheid nemen van een geleefd leven is heftig en intens. Vaak bestaat er de wens om thuis afscheid te nemen in een eigen vertrouwde omgeving en omringd door geliefden en andere naasten. Dat is mooi en het meest natuurlijk, maar vooral op uw directe naasten – echtgenoot en (klein)kinderen – komt veel af. Vaak hebben zij al een drukke en emotionele periode achter de rug en is er in de laatste periode behoefte aan rust. Een periode waarin u samen nog veel herinneringen kunt ophalen en mooie momenten kunt delen.

Palliatieve zorg wordt vergoed via de Zorgverzekeringswet (Zvw) of de Wet langdurige zorg (Wlz). De huisarts beslist of u in uw laatste fase zit. In dat geval krijgt u een PTZ-verklaring mee. Mocht u deze nog niet hebben, dan kan Thuiszorg Bureau Nederland u assisteren bij het aanvragen.

Palliatieve zorg aanvragen voor uzelf of uw dierbare? Wij zijn telefonisch bereikbaar van 8:30 tot 17:00 op het telefoonnummer 070 221 07 30. Onze medewerkers zijn 24/7 bereikbaar voor het beantwoorden van uw vragen over palliatieve palliatieve zorg.

Door dit formulier te gebruiken, gaat u akkoord met onze privacyverklaring.